Lovijatar – Pimeän tuoja

lovijatar_pimeäntuoja300pix

Stoneria ja folk/pakanasävyjä suomenkielellä tulkitseva Lovijatar julkaisee debyyttialbuminsa ’Pimeän tuoja’ 6.9.2013.

Vainovalkea -nimeä kantava ensimaistiainen albumilta on nyt julkaistu ja se on saatavilla digitaalisista musiikkipalveluista. Kappaleesta on myös juuri julkaistu musiikkivideo.

Lovijatar koostuu kokeneista muusikoista joiden tekemisiä on voinut seurata yhtyeissä kuten Battlelore, Elephant Bell, Tytär ja Boner.

Inspiraatiota yhtyeen sanoituksiin löytyy muun muassa Kalevalasta ja Suomen Kansan Vanhat Runot -teoksesta. Aihioita melodioihin taas on saatu karjalaisista ja suomalaisista itkuista, jotka ovat tallennettu 1900–luvun alussa. Rikkaasta vaikutevirrasta huolimatta suunta ja tarkoitus yhtyeen ilmaisulle on selkeä.

”Olemme poimineet itkuvirsistä teemoja, jotka meistä tuntuvat luonnollisilta ja kääntäneet ne sitten rock-bändin ilmaisuun. Tarkoituksenamme ei ole pyrkiä tekemään uudelleen vanhaa kansanmusiikkia vaan pikemminkin luoda uutta jonka kaikupohjana toimii mennyt aika. Turha meidän on kuvitella elämää jossain metsäyhteisössä, vaan olemme aikamme lapsia ja haluamme kuulostaa myös siltä,” kitaristi Jussi Rautio kertoo.

http://www.lovijatar.com/
http://www.secretentertainment.fi

Lovijatar – Pimeän tuoja
1. Vainovalkea
2. Kadotettu
3. Puujumala
4. Uhrilehto
5. Kulje Kuu Pala Päivä
6. Kun Usva Peittää Minut Saleihinsa
7. Lievo
8. Syntyi Lovijatar
9. Louhen Lahjat
10. Kolmisormi
11. Tuonen Musta Joki

Lovijatar:
Tommi Vaittinen:Vocals
Jussi Rautio: Guitar and Backing vocals
Mikko Neuvonen: Drums
Petrus Rapo: Guitar
Sami Ollikainen: Bass