Ensilevy kajahtaa komeasti Seinäjoelta! Pohjalaisen pop-perinteen käännekohta, Frankin Parantola

Pohjalainen pop-perinne saa uuden jatkajan, kun seinäjokelainen Frankin Parantola julkaisee ensilevynsä tammikuussa. Frankin Parantola on yhtyeenä melko tuore, mutta sen taustalta löytyy tekijämiehiä useista merkkiyhtyeistä, kuten Stigma, Kuolleet Intiaanit ja JooJoo Miehet. Tämä nelihenkinen yhtye on soittanut nykyisessä kokoonpanossaan syksystä 2010, mutta on keikkaillut jo useamman vuoden ajan.

Frankin Parantolan lähtökohtana on tehdä musiikkia, jossa on selkeää sisältöä ja sanottavaa. Yhtye lähestyy musiikkia progressiivisella otteella ollen kuitenkin yllättävän pop. – Suurimpana vahvuutenamme on tekstien ja sävelten sitominen kulkemaan käsi kädessä. Moni on sanonut, että musiikkimme on samaan aikaan nostalgista ja uutta, toteaa Frankin Parantolan laulaja ja toinen biisintekijä Markus Välimaa.

Frankin Parantola oli alun perin kahden miehen Frank-niminen projekti, joka sai alkunsa aiemman bändin lopetettua. Frank oli näiden kahden jäsenen ”kolmas persoona”. Kaksikko halusi kuljettaa Frankia erilaisten tapahtumien ja käänteiden kautta, ja ensimmäisen albumin kokonaisuuden teemaksi muodostui Frankin parantola. Seuraavaksi kokonaisuudeksi oli suunnitteilla Frankin vankila jne. Pian koko projektia alettiin puhutella Frankin parantolaksi ja samalla nimi vakiintui yhtyeen nimeksi.

Frankin Parantolassa soittavat: Markus Välimaa (laulu & kitara), Sami Jormanainen (basso), Jarkko Salo (koskettimet, taustalaulu) ja Janne Käpylä (rummut, taustalaulu).

Yhtyeen nimeä kantava Frankin Parantolan ensialbumi käsittelee lähtemisen ja jäämisen tematiikkaa. Albumi julkaistaan 31. tammikuuta 2014, mutta sen ennakkomyynti on jo alkanut. Levyn julkaisijana on Secret Entertainment, ja ennakkomyynnistä vastaa Levykauppa X. Kevään keikkatiedot löytyvät yhtyeen kotisivuilta.

Frankin Parantola internetissä: www.frankinparantola.fi

Singlen Tielle jälleen video:

Keikkamyynti: Dex Viihde Oy / Hannu Korhonen, hannu.korhonen@dexviihde.fi, p: 044 – 064 7908

Lisätiedot medioille, lehdistökuvat ja haastattelupyynnöt: Tomi Lindblom, p. 040 – 528 8485, tomi.lindblom@visualmedia.fi