Seinäjokelaisen Vælimaan debyyttialbumi julkaistu – Frankin Parantolan solisti sooloilee!

Vaelimaa_promo1

 

 

Pohjalaisen pop-perinteen jatkajan, seinäjokelaisen Frankin Parantola –yhtyeen laulajan, Vælimaan, ensilevy on nähnyt päivänvalon. Frankin Parantolan debyyttialbumista on kulunut liki kaksi vuotta, ja nyt oli aika myös Vælimaan tehdä omansa.

Vælimaa on itse säveltänyt yhtä Meeri Karusaaren laulua lukuun ottamatta kaikki Hirttäydyn huvimajaan-nimisen albuminsa kappaleet. Lisäksi hän on itse sanoittanut, sovittanut, soittanut, äänittänyt ja miksannut albumin laulut.

Levy on äänitetty Hirvisentle Mansions -kotistudiossa kesällä 2015. – Albumin kotikutoisuudessa ja käsityöhengessä maistuu tekstien ironisuus ja kirjoittajan kynän terävyys, kuvailee Vælimaa albumiaan. Voidaankin sanoa, että Vælimaan huvimajassa huokuu nykyhetki, mutta myös ajaton ajankuva.

Vælimaa on keikkaillut pitkään sooloartistina singer-songwriter-tyylisesti. Hän on esittänyt Frankin Parantolan kappaleiden lisäksi myös paljon muita lauluja, joista ensimmäinen single, Hienovarainen, ilmestyi muutama viikko sitten.

– Levy kokonaisuudessaan sitoo itsensä onnen ja onnettomuuden ympärille. Esimerkiksi Hienovarainen -single on kuvaus yhdestä pienestä hetkestä. Hetkestä, joka voi muuttaa kaiken. Ja siitä miten pienestä voi olla kiinni onni ja onnen tunteminen, Vælimaa toteaa.

Myös Frankin Parantola julkaisee uutta musiikkia ensi vuonna. Tämän jo toisen levynsä julkaisevan yhtyeen taustalta löytyy Vælimaan lisäksi tekijämiehiä useista merkkiyhtyeistä, kuten Stigma, Kuolleet Intiaanit ja JooJoo Miehet. Nelihenkinen Frankin Parantola on soittanut nykyisessä kokoonpanossaan syksystä 2010, mutta on keikkaillut jo useamman vuoden ajan.

Frankin Parantolassa soittavat: Markus Välimaa (laulu & kitara), Sami Jormanainen (basso), Jarkko Salo (koskettimet, taustalaulu) ja Janne Käpylä (rummut, taustalaulu).

Vælimaan albumi on saatavilla digitaalisesti lukuisista eri palveluista, ja sen julkaisijana on Secret Entertainment. Keikkatiedot löytyvät artistin kotisivuilta.

Albumin Spotify-linkki: Vælimaa – Hirttäydyn huvimajaan

Vælimaan tuoretta musiikkia on myös kuultavissa ja ladattavissa kotisivuilta: www.frankinparantola.fi/vaelimaa

Lehdistökuvat: www.dropbox.com/sh/mhrfwegeewwq641/AACSyrIRgCAhKrKU8sFNAXYia?dl=0

Keikkamyynti: Dex Viihde Oy / Hannu Korhonen, hannu.korhonen@dexviihde.fi, p: 044 – 064 7908

Lisätiedot medioille ja haastattelupyynnöt: Tomi Lindblom, p. 040 – 528 8485tomi.lindblom@visualmedia.fi